Opvoeden

Opvoeden is een serieuze full-time job. Terwijl je kind groeit en ontwikkelt, leer jij je kind steeds beter kennen. Maar ook ontdek je wie je zelf bent als ouder. Hierbij is ieder kind anders, iedere ouder anders, iedere onderlinge dynamiek is anders. Met ieder zijn of haar eigen processen.

Ervaar je (teveel) strubbelingen in het contact met je kind? Vind je het opvoeden lastig of ben je nog op zoek naar welke opvoedstijl bij jou past? Maak je je zorgen? Of heb je bepaalde vragen met betrekking tot de opvoeding, bijvoorbeeld het (niet) willen luisteren, eten of slapen?

Als docent en kindercoach heb ik de nodige ervaring die van pas kan komen in opvoedsituaties. Ik ben ervan overtuigd dat opvoeden een wisselwerking betreft in de relatie ouder-kind. Het kan dan ook een verrijking zijn om eens te sparren met een ander, zoals een opvoedcoach. Ik kijk naar verschillende aspecten. Wat kan beter, maar ook wat gaat goed. Verschillende mechanismen, patronen, jouw valkuilen, maar ook jouw krachten. Hierop komt een op jullie situatie afgestemde aanpak.

ANDRS coaching gaat dan ook niet uit van standaardoplossingen. We bieden je ondersteuning bij het vinden van jouw eigen manier opvoeden. Als verzorger, in de vader en/of moederrol, en met elkaar als gezin. Daardoor komt straks iedereen in het gezin tot z’n recht. Soms kan dit proces confronterend of zelfs wat pijnlijk zijn. Maar zoals we allemaal weten hoort dat er gewoon bij. De groeipijnen zogezegd. We krijgen er allemaal mee te maken. Hoe mooi zou het zijn als we gezamenlijk uw kind een goede veilige basis in zijn/haar unieke ontwikkeling kunnen meegeven.

Van kleuter tot student, ieder behoeft een eigen benadering. Passende handvatten waar jullie mee verder kunnen geef ik je graag tijdens mijn coaching.

Het begint met de hulpvraag, we oriënteren de startpositie, waarna de sessies opvoedcoaching kunnen beginnen. Doorgaans zijn 5 tot 10 sessies voldoende. Hier zal alles bij inbegrepen zitten, incl. materialen, voorbereiding, tussentijds mail- en/of telefooncontact, nazorg en eventuele verslaglegging.

Benieuwd hoe ik jou/jullie kan helpen? Neem dan hier contact op.

Tarieven


  • Intake 1 uur met beide ouders, zonder kind(en anders graag een mail met akkoord andere ouder)
  • Gemiddeld 4x 1 uur coaching met kind of ouders

1 uur: 95,- incl. btw

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Kan ik je ergens mee helpen?